Iris van der Wal
Runningtherapeut

About me.

Mijn studieachtergrond is een bachelor Maatschappelijk Werk en Dienstverlening en een bachelor Human Resource Management. Ik heb gewerkt als maatschappelijk werker in de vrouwenhulpverlening en werk momenteel als recruitment consultant bij een detacheringsbureau. Bewegen en hardlopen is altijd een passie van mij geweest. Aangezien ik zie dat veel mensen kampen met stress- en/of psychische klachten heeft dit mij doen besloten om de opleiding tot runningtherapeut te volgen bij Stichting Runningtherapie Nederland.

Je herkent het vast dat je in je omgeving, op werk, bij de sportvereniging mensen hoort over stressklachten. Dit is eigenlijk ook niet gek, want bijna de helft van alle mensen in Nederland krijgt ooit in zijn leven te maken met een psychische aandoening. Het taboe om hierover te praten neemt gelukkig af en mensen melden zich (eerder) met klachten bij de huisarts. Toch zijn de wachttijden binnen de reguliere hulpverlening vaak maanden en is een diagnose (‘labeltje’) een vereiste om te worden behandeld. Dat ‘labeltje’ is tegelijk vaak een reden om juist niet met de klachten aan de gang te gaan, want niemand wil een label en behandeling klinkt ook al niet lekker in de oren. Voor weer iemand anders is afwachten geen optie: die wil actief aan de slag met zijn of haar gezondheid.

Ren de stress uit je lijf! Het resultaat: rust in je hoofd en een fit(ter) gevoel!

MindBoost.

Ik ben er van overtuigd dat hardlopen / bewegen je kan helpen om minder te gaan piekeren en positiever te gaan voelen over jezelf. Het helpt mij om rust te ervaren. Hierdoor krijg ik een MindBoost! Ik zou het fijn vinden wanneer jij meer rust ervaart en Running Therapie hierin een bijdrage levert.

Hardlopen is geen wondermiddel en soms moet je keuzes maken die echt bij jou passen als persoon om vooruit te komen. Ik liet bijvoorbeeld mijn droom in Amsterdam, een goede baan achter mij en koos er voor om terug te gaan naar het vertrouwde Groningen. Dit heeft voor mij positief uitgepakt! Ik wil tegen iedereen die slecht in zijn of haar vel zit zeggen: het is tijdelijk en je moet vooral niet jezelf de schuld geven. Zorg goed voor jezelf, luister naar je lichaam, maak keuzes en kom in beweging.

Ik wil jou helpen en motiveren om de onrust/ chaos in je hoofd aan te gaan en je weer ontspannen te voelen.

Bij mij geen gesprekken over diagnoses, DSM V, nutteloze goedbedoelde adviezen en ontspanningsoefeningen. Wel gewoon een goed gelijkwaardig gesprek waarin JIJ centraal staat. Coaching, ademtherapie en hardlopen zijn o.a. tools om stress, piekeren, somberheid etc de baas te worden én te blijven. Ik heb nogal een sterke alles of niets mentaliteit, dus wanneer je kiest om runningtherapie bij mij te volgen, wil ik graag dat je mijn steun ervaart en je gehoord voelt. Ik wil je uitdagen om zowel fysiek als mentaal dichter bij jezelf te komen en je helpen om weer in je kracht komen te staan. We gaan er samen voor zorgen dat het nu en in de toekomst goed met je gaat. Uiteindelijk is dit iets wat je zelf doet!

Ren de rust in je hoofd, ren je fitter en in balans!!